Cime di rapa z inčuni in česnom
Sestavine
- 400 g cime di rapa
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 2 posušena čilija
- 50 g inčunov v olju
- sol, poper
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kose, pri tem listov ne zavržemo. V slani vodi jo blanširamo 3 minute, nato jo stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo. Pustimo jo dobro odcediti.
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čiliju odstranimo semenje in zdrobimo.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezani česen opražimo do svetlo rjave barve. S penavko ga poberemo iz olja in odcedimo na kuhinjskem papirju.
V ponev stresemo čili in sardelne fileje, dolijemo preostalo olje in med mešanjem pražimo na majhni temperaturi, da se olje in inčuni povežejo v omako.
Nato dodamo še blanširano zelenjavo, premešamo ter začinimo s soljo in poprom. Pred serviranjem potresemo s hrustljavim česnom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še