Zelenjavni demi glace
Sestavine
- 500 g bučk
- 200 g rumene kolerabe
- 250 g peteršiljevega korena
- 100 g gomoljne zelene
- 400 g korenja
- 150 g pora
- 350 g melancan200 g paprike
- 3 stroki česna
- 150 g rjavih šampinjonov
- 500 g paradižnika
- 7 g soli
- sveže mleti poper
- 4 g džem fix 3:1 (ker vsebuje pektin)

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 1000 ml
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 4 ure 30 minut
Postopek
1
Pečico je segrel na 185 stopinj. Zelenjavo je očistil, olupil, narezal na mandolino in razporedil po globokem pekaču. Dolil je 2 l vode in pražil vse skupaj v pečici 2 uri 30 minut.
- Fotozgodba
2
Nato je dodal olupljeni česen in na rezine narezani paradižnik ter pražil 30 minut. Dolil je 2 l vroče vode, dodal na rezine narezane šampinjone in pražil še 1 uro.
3
Zelenjavo je spasiral s pomočjo pasirke in nato tekočino precedil skozi fino mrežasto cedilo, da je dobil gladko in skoraj bistro tekočino.
4
Tekočino je zavrel, vmešal sol in džem fix ter krepkor začinil s poprom. Z ohlajeno juho je napolnil vrečke za led in jo zamrznil.
Oceni