Dimljena zlatovščica, bela redkev in jabolko
Sestavine
- 1 rahlo dimljena zlatovščica ali lososova postrv
- 200 g bele redkve
- 1 majhno zeleno jabolko (Granny Smith)
- 1 majhna mlada čebula
- 3 žlice domače majoneze
- 3 žlice kisle smetane
- 1 žlica wasabi paste
- sol
- limonski poper
- 1 žlica svežega sesekljanega kopra
- vodna kreša
- 4 žličke gorčičnega kaviarja

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 411 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: rose penina Zara, Kozinc
Postopek
1
Redkev olupimo in nahobljamo na 1 mm tanke rezine. Jabolko dobro umijemo, razrežemo na četrtine, odstranimo peške in nahobljamo na tanke rezine. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje.
2
V skledi zmešamo majonezo, kislo smetano, wasabi pasto, sol, limonski poper in koper. Dodamo narezano redkev, jabolko in mlado čebulo ter po potrebi solato dodatno začinimo s soljo in poprom.
3
Ribi odstranimo kožo in kosti ter fileje narežemo na manjše kose. Na krožnike naložimo solato, koščke ribe in gorčični kaviar. Potresemo z vodno krešo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni