Domača majoneza
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička gorčice
- limonov sok
- sol, sveže mleti poper
- 125 ml repičnega olja

Uvod
Domača majoneza ima s kupljeno toliko skupnega kot kokošja juha iz domače kure s kokošjo juho iz trgovinske vrečke. Le da za domačo majonezo porabite eno minuto, za domačo juho pa več kot eno uro. Toda vseeno kokošja juha še tu in tam brbota na kakšnem domačem štedilniku, domačo majonezo pa je že zdavnaj doletela usoda dinozavrov.
Zato lahko s tem nasvetom svojo domačo kuhinjo dvignete na precej višji nivo brez posebnega truda in napora. Majonezo boste zlahka zmešali sami s pomočjo majhnega električnega sekljalnika (kuterja) z utorom za dolivanje olja.
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 5 minut
V električni sekljalnik (kuter) ubijemo jajce, dodamo zvrhano žličko gorčice, sol, poper in nekaj kapljic limonovega soka.
Vključimo sekljalnik in skozi utor v pokrovu počasi dolivamo olje ter miksamo 1 minuto do goste majoneze. Do uporabe majonezo shranimo v hladilniku. Rok trajanja tako pripravljene majoneze je 3 dni.
Če želimo pripraviti česnovo majonezo, v sekljalnik na začetku z jajcem, gorčico, soljo in limonovim sokom dodamo še strok olupljenega česna.