Gobov ragu s sojino omako
Sestavine
- 500 g majhnih jurčkov
- 2 šalotki
- 50 g ghee masla
- 75 ml likerskega vina Madeira (ali prošeka)
- 200 ml sladke smetane
- 200 ml zelenjavne juhe
- 5 vejic svežega majarona
- 2 žlici temne sojine omake
- 1 žlica jedilnega škroba
- sveže mleti črni poper

Postopek
1
Jurčke očistimo in narežemo na večje kose. Olupljeni šalotki drobno sesekljamo. Majaron osmukamo in lističe sesekljamo.
2
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo in stekleno opražimo šalotko. Dodamo narezane jurčke, pražimo nekaj minut in dolijemo madeiro. Malce pokuhamo terzalijemo z juho in smetano.
3
Omako kuhamo na majhni temperaturi nekaj minut, nato vanjo zamešamo sojino omako in narezani majaron ter popramo. Jedilni škrob in žlico mrzle vode gladko razmešamo in z njim zgostimo omako. Postrežemo jo s krompirjevo focaccio (spečemo jo brez suhih paradižnikov).
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni