Gobova lazanja z zelenjavnim ragujem
Sestavine
- 500 g zelenjavnega raguja
- 200 g gob (kraljevi ostrigarji, rjavi šampinjoni)
- 100 ml sladke smetane
- 3 žlice oljčnega olja
- 8 listov lazanje
- 60 g naribanega parmezana
- 60 g naribanega ovčjega sira pecorino
- 120 g dimljene mocarele (Scamorza)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica svežijh origanovi lističev
- 2 žlici sladke smetane
- sol, poper

Pečico segrejemo na 200 stopinj (z ventilatorjem). Zelenjavni ragu in 100 ml sladke smetane zmešamo in rahlo segrejemo. Gobe narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na močni vročini pražimo gobe nekaj minut. Solimo in popramo.
Dimljeno mocarelo narežemo na tanke rezine. Parmezan, pekorino, origano in peteršilj zmešamo v majhni skledi. V ognjevarni keramični pekač (20 x 20 cm) na dno porazdelimo petino raguja, potresemo s petino sira in pokrijemo z dvema listoma lazanje.
Na lista porazdelimo drugo petino raguja, potresemo s sirom, polovico pečenih gob in polovico dimljenega sira. Pokrijemo z dvema listoma lazanje in postopek še enkrat ponovimo z enakimi sestavinami kot zgoraj. Nato nadaljujemo samo še z ragujem in sirom.
Zadnja plast je zelenjavni ragu, na vrhu pa je sir. Pokapljamo s smetano in preostalim oljem, pokrijemo z alu folijo in postavimo v sredino pečice za 15 minut. Nato folijo odstranimo in pečemo še 12 do 15 minut. Pečeno lazanjo pustimo počivati 5 minut in jo šele nato narežemo na kose.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še