Sestavine

  • 4 majhne rdeče čebule
  • 600 g rumene kolerabe
  • 2 pastinaka
  • 8 kom srednje velikega korenja
  • 8 strokov česna
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 1 žlica gorčičnih semen
  • sol

Uvod

Nič hudega, če še niste slišali za Maillarda in ne poznate kemijske formule za karamelizacijo. Važno je le, da imate pečico, ki jo znate uporabljati, ter da imate pekač za pečico, na katerega dajte gomoljasto zelenjavo, korenje, pastinak, rumeno kolerabo, topinambur, rdečo peso …, in dodajte še nekaj glav šalotke in strokov česna. Nato pa za dobro uro pozabite na vse skupaj.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 20 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Čebulo olupimo, po dolgem prerežemo na polovico in narežemo na debele rezine. Rumeno kolerabo olupimo, narežemo na 1 cm debele rezine in nato še na 4 cm dolge palčke. Pastinak in korenje olupimo ter narežemo na večje kose.

2

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj porazdelimo narezano zelenjavo. Pokapljamo z oljem in rahlo solimo. Zelenjavo pečemo v sredini pečice 35 minut in jo nekajkrat premešamo. Nato jo potresemo s koromačevimi in gorčičnimi semeni, dodamo olupljeni česen in pečemo še 20 minut. Pečeno zelenjavo potresemo s solnim cvetom.

Oceni