Goveji zrezki, sladki krompir in edamame
Sestavine
- 500 g govedine (goveji steak ali entrecote)
- 1 večji koromač
- 2 žlici riževega kisa
- sol
- 1 žlička sezamovega olja
- 300 g edamame v stroku (zamrznjeno, azijska trgovina)
- 500 g sladkega krompirja
- olje za cvrenje
- 3 žlice sezamovih semen
- 1 žlica medu
- 100 g masla
- 2 žlici začimbne mešanice Shichimi Togarashi

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 580 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay selekcija, 2010, Marjan Simčič
Koromač prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in polovici nahobljamo na zelo tanke trakove. Rahlo ga solimo, malce pregnetemo in začinimo z žlico riževega kisa. Edamame blanširamo v soljeni vreli vodi 6 minut, ga na cedilu prelijemo z mrzlo vodo in iz strokov izluščimo zrna.
Sladki krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. V loncu segrejemo olje za cvrenje, vanj stresemo krompirjeve kocke in jih cvremo 3 minute. Stresemo jih na kuhinjski papir in ohladimo. Sezam opražimo v ponvi brez maščobe.
Pečico segrejemo na 100 stopinj. Olje za cvrenje ponovno segrejemo in ohlajeni sladki krompir cvremo na močni vročini 3 minute. Ocvrti krompir odcedimo na kuhinjsken papirju, zmešamo z medom in sezamom ter postavimo v ogreto pečico.
V manjši ponvi raztopimo maslo, dodamo začimbno mešanico in edamame zrna ter rahlo segrevamo 1 minuto. Električno ploščo z žar površino močno segrejemo, rahlo premažemo z oljem in na njej na hitro opečemo goveje zrezke.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Na ogrete krožnike naložimo pečene ocvrti sladki krompir, edamame in pečene zrezke, jih prelijemo z masleno omako ter v sredino damo še marinrani koromač.