Sestavine

  • 4 žlice čilija v prahu
  • 2 žlici kosmičev nori alg
  • 1 žlica mletega sečuanskega popra
  • 2 žlički opraženih sezamovih semen
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 žlički makovih semen
  • 2 žlički mletega belega popra

Uvod

Ko Japonci želijo vročino, sladkost in pekočino hkrati, na pomoč pokličejo aromatično-osvežilni in sladko-pekoči posip iz sedmih začimb shichimi togarashi (tōgarashi). V njem predvsem ribjim jedem doda svojo hladno peklino sečuanski poper. S tem receptom ga boste vedno imeli tudi vi na svoji strani, da vam pomaga razburkati jedi, ki jim manjka razburljivosti.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 125 g
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 5 minut
 
Postopek
1

V steklenem kozarcu z navojnim pokrovom zmešamo vse sestavine. Zapremo s pokrovom in kozarec stresamo 30 sekund, da se sestavine temeljito pomešajo. Začimbni posip lahko hranimo v omari 6 mesecev.

Oceni