Shichimi Togarashi
Sestavine
- 4 žlice čilija v prahu
- 2 žlici kosmičev nori alg
- 1 žlica mletega sečuanskega popra
- 2 žlički opraženih sezamovih semen
- 2 žlički mletega ingverja
- 2 žlički makovih semen
- 2 žlički mletega belega popra

Uvod
Ko Japonci želijo vročino, sladkost in pekočino hkrati, na pomoč pokličejo aromatično-osvežilni in sladko-pekoči posip iz sedmih začimb shichimi togarashi (tōgarashi). V njem predvsem ribjim jedem doda svojo hladno peklino sečuanski poper. S tem receptom ga boste vedno imeli tudi vi na svoji strani, da vam pomaga razburkati jedi, ki jim manjka razburljivosti.
- Kategorija: Zima
- Količina: 125 g
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 5 minut
Postopek
1
V steklenem kozarcu z navojnim pokrovom zmešamo vse sestavine. Zapremo s pokrovom in kozarec stresamo 30 sekund, da se sestavine temeljito pomešajo. Začimbni posip lahko hranimo v omari 6 mesecev.
Oceni