Hrustljavka s črnimi tartufi
Sestavine
- 250 g testa za pizzo z drožmi
- 4 srednje velike rdeče čebule
- 40 g masla s tartufi
- sol, črni poper
- 200 g creme fraiche
- 50 g svežih črnih tartufov
- 1 žlica masla

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Pet Nat Rose 2021, Štemberger
Olupljeno čebulo narežemo na tanke kolobarje. V večji ponvi segrejemo maslo s tartufi in pražimo narezano čebulo na srednji vročini 2 do 3 minute. Dušeno čebulo začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Sveže tartufe očistimo in polovico drobno narežemo. V majhni ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane tartufe in pražimo 1 minuto.
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj.
Polovico testa na papirju za peko tanko razvaljamo in premažemo s polovico creme fraiche. Potresemo s polovico čebule in polovico praženih tartufov ter začinimo s soljo in poprom.
Hrustljavko skupaj s papirjem položimo na vroči kamen in pečemo toliko časa, da je rob zlato rjavo zapečen in hrustljav. Po vrhu nahobljamo polovico svežega tartufa in takoj serviramo. Postopek pečenja ponovimo s preostalimi sestavinami.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Druga varianta hrustljavke: testo premažemo s creme fraiche, solimo in popramo, potresemo s sesekljanim peteršiljem in praženimi tartufi, obložimo z rezinami taleggio sira in hrustljavko spečemo. Pečeno potresemo z nahobljanimi tartufi.