Jagnječja krača z žara
Sestavine
- 1,3 kg težko jagnječje stegno s kostjo
- 3 žlice rožmarinovih iglic
- 6 strokov česna
- 125 ml oljčnega olja
- sol in sveže mleti črni poper
- 200 ml ovčjega grškega jogurta (sirarna Kekec)
- 2 žlici sesekljane mete
- 1 žlica limonovega soka

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 2 uri 30 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2013, Marof
Žar segrejemo na srednjo temperaturo. V blenderju zmiksamo rožmarin, olupljeni česen in oljčno olje. Jagnječje stegno solimo in popramo ter premažemo z rožmarinovim oljem. Jogurt zmešamo s sesekljano meto in limonovim sokom ter začinimo s soljo in poprom. Do serviranja ga shranimo v hladilniku.
Tako pripravljeno stegno položimo na žar na direktno vročino z mastno stranjo navzgor in ga pečemo 15 minut da lepo porjavi na vseh straneh, vmes stegno nekajkrat obrnemo.
Nato stegno pečemo dalje na indirektni vročini 2 uri, žar med pečenjem pokrijemo. Stegno je pečeno, ko s termometrom izmerimo temperaturo v najdebelejšem delu in doseže 62 stopinj. Pečeno stegno pustimo počivati na rezalni deski 10 minut, nato ga narežemo na rezine.
Jagnječje stegno serviramo z metinim jogurtom, zeleno omako ter pečenim krompirjem s tartufi.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še