Jagnječji steak na žaru
Sestavine
- 4 jagnječji steaki
- 250 ml jogurta
- sok pol limone
- 2 žlici sesekljanega ingverja
- 3 stroki česna
- 2 lovorova lista
- 3 žličke paprike v prahu
- 2 žlički mlete kumine
- 1 žlička mletih koriandrovih semen
- 1 žlička curryja
- 1/2 žličke mletega kardamoma
- 1/4 žličke kajenskega popra
- sol
- oljčno olje

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ čas za mariniranje)
- Priporočeno vino: Skywalker 2015, magnum, Vino Kupljen
Postopek
1
Zmešamo jogurt, začimbe, ingver, drobno sesekljani česen, limonov sok in sol. Meso umijemo, obrišemo do suhega in premažemo z jogurtovo marinado. Pokrito postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur oz. preko noči.
2
Pred pečenjem s steakov obrišemo marinado, jih rahlo premažemo z oljem in spečemo na močno ogretem žaru. Zraven ponudimo kumarice z gršim jogurtom in meto, naan kruh ter koromač s pomarančo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni