Sestavine

  • 3 jajca
  • 3 bio limone
  • 50 g velikih kaper
  • 200 ml oljčnega olja
  • solni cvet

Uvod

Ribe niso za na žar le poleti, ko je v morje le skok! Ker takrat, ko je vroče, je potrebna senca, ne pa omaka. Zato vas ne nameravamo prepričevati, da za gradele nista le česen in peteršilj. Na dopustu vam damo mir.

Sicer pa vas učimo, oziroma vam svetujemo. Tokrat to, da jejte ribe vse leto in vsak teden. Ker pa bo za to potrebnih veliko rib, se jih boste prehitro naveličali, če jih boste vedno jedli le morsko pripravljene. Zato, specite jih na žaru ali v ponvi ali v pečici, s hrustljavo skorjo ali brez, ribe vam bodo hvaležne za takšno omako! Čeprav ste vi vajeni drugače.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
  • Priporočeno vino: Turno 2017, Movia
 
Postopek
1

Jajca kuhamo v vreli vodi 10 minut, nato jih oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in grobo sesekljamo. Lupino dveh limon nastrgamo in nato vse tri limone filetiramo ter pri tem shranimo limonov sok.

2

Kapre grobo sesekljamo. Zmešamo jajca, kapre, limonove fileje in oljčno olje. Začinimo s solnim cvetom. Poljubno ribo spečemo na žaru, jo po želji filetiramo in serviramo z jajčno omako.

Oceni
1234