Jajčna omaka z limono in kaprami
Sestavine
- 3 jajca
- 3 bio limone
- 50 g majhnih kaper
- 150 do 200 ml oljčnega olja
- solni cvet
- kajenski poper
- 4 skuše
Uvod
Ribe niso za na žar le poleti, ko je v morje le skok! Ker takrat, ko je vroče, je potrebna senca, ne pa omaka. Zato vas ne nameravamo prepričevati, da za gradele nista le česen in peteršilj. Na dopustu vam damo mir.
Sicer pa vas učimo, oziroma vam svetujemo. Tokrat to, da jejte ribe vse leto in vsak teden. Ker pa bo za to potrebnih veliko rib, se jih boste prehitro naveličali, če jih boste vedno jedli le morsko pripravljene. Zato, specite jih na žaru ali v ponvi ali v pečici, s hrustljavo skorjo ali brez, ribe vam bodo hvaležne za takšno omako! Čeprav ste vi vajeni drugače.
Jajčna omaka s kaprami in limonovimi fileji je idealna za plave, maščobne ribe, torej zakurite žar za skušo in skuhajte krompir za maslene oblice s koprom.
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Turno 2017, Movia
Jajca kuhamo v vreli vodi 10 minut, nato jih oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Lupino dveh limon nastrgamo in nato vse tri limone filetiramo. Limonove fileje odcedimo in sok shranimo ter porabimo drugje.
V servirni skodeli zmešamo jajca, kapre, limonove fileje in oljčno olje. Začinimo s solnim cvetom in kajenskim poprom. Poljubno ribo spečemo na žaru, jo po želji filetiramo in serviramo z jajčno omako. Odlična priloga je kuhani krompir, povaljan v stopljenem maslu, s svežim koprom.