Jelenovi medaljoni in šalotka v vinski omaki
Sestavine
- 16 šalotk
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 250 ml rdečega vina
- 100 ml divjačinskega fonda (ali zelenjavne jušne osnove)
- 1/2 žličke jedilnega škroba
- 800 g jelenovih medaljonov
- sol, poper
- sveži žajbelj

Uvod
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 715 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Šalotke olupimo in razpolovimo. V kozici segrejemo 3 žlice olja in šalotke pražimo na srednji vročini 2 minuti, da rahlo porjavijo. Vmešamo paradižnikovo mezgo, dolijemo polovico vina in ga rahlo pokuhamo. Nato dolijemo preostalo vino in fond ter kuhamo na majhni vročini 5 minut. Omako po želji rahlo zgostimo z jedilnim škrobom.
Medaljone obrišemo do suhega ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje in medaljone pečemo na močni vročini na vsaki strani 1 minuto. Pečene medaljone zavijemo v alu folijo in pustimo počivati 2 minuti.
Na ogrete krožnike naložimo šalotke v vinski omaki in pečene medaljone ter potresemo s svežimi žajbljevimi listi. Odlična priloga so zdrobovi cmoki s čemažem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še