Zdrobovi cmoki s čemažem
Sestavine
- 250 ml mleka
- 40 g masla
- sol
- muškatni orešček
- 100 g semoline (zdrob iz trde pšenice durum)
- 2 jajci
- 25 g čemaža
- 1 žlica olja
Uvod
Ni res, da vrhunska kuhinja ni za Vas, ker so chefovske jedi preveč zapletene za domače chefe! Pravzaprav je vrhunska kuhinja najboljša takrat, ko navduši ”navadne” jedce. Nas so čemaževi cmoki Andreja Kuharja tako, da smo ga prosili za recept, ki nam ga je prijazno odstopil še za vas. Da se boste zdaj tudi Vi prepričali, da znate vrhunsko kuhati. Ker doma je najboljše takrat, ko preproste jedi vrhunsko navdušijo!
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 8 cmokov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
V loncu zavremo mleko, 20 g masla, sol in muškatni orešček. Vmešamo zdrob in ga med mešanjem s kuhalnico kuhamo na majhni vročini toliko časa, da se masa loči od dna lonca.
Lonec odstavimo s štedilnika in v zdrob postopoma vmešamo jajci. Čemaž fino sesekljamo in zamešamo v zdrobovo maso. Krožnik namastimo z oljem. Z navlaženimi rokami iz mase oblikujemo 8 cmokov v velikosti žogice za ping pong in jih naložimo na naoljeni krožnik.
V loncu zavremo vodo, jo solimo in vanjo previdno stresemo cmoke. Kuhamo pokrite na majhni vročini 10 minut. V majhni ponvi segrejemo preostalo maslo. Kuhane cmoke s penavko poberemo iz vode in povaljamo v stopljenem maslu.