Sestavine

  • KANELONI
  • 16 kanelonov
  • 500 g rikote
  • 2 rumenjaka
  • 60 g naribanega parmezana
  • 4 žlice drobtin
  • 1 žlička naribane bio llimonine lupine
  • 8 vejic bazilike
  • 4 vejice peteršilja
  • sol, poper
  • maščoba za model
  • OMAKA
  • 400 ml pasiranega paradižnika iz konzerve
  • 2 stroka česna
  • 6 vejic timijana
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g creme fraiche
  • 250 g mocarele
  • PRELIV
  • 80 g sušenih paradižnikov v olju
  • 25 g kaper
  • 8 vejic peteršilja
  • 1 žlička naribane bio limonine lupine
  • 6 žlic oljčnega olja

Uvod

Testenin je toliko vrst, da je izbira velikokrat tako težka, da nazadnje zmaga najbolj preprosta oblika, od testenin, torej, špageti, in od omake, seveda, paradižnikova. Sprejemanje odločitev je odgovornost, zaradi katerega prevečkrat izberemo – najslabšo … Prepustimo, zato odločanje drugim! V primeru testenin najboljše kar vremenu. Ko je tako toplo, da je nad mizo na vrtu potrebno odpreti senčnik, je čas za – kanelone!

Ti kaneloni so se obdali s toliko všečnosti – rikota v nadevu, kravja mocarela fior di latte v oblogi, paradižnik v omaki, za povrh pa še pesto iz suhih paradižnikov, kaper in peteršilja -, da je res zadnji čas, da tudi vam na vrtu posije sonce.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 894 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 15 minut
 
Postopek
1

Za kanelone baziliko in peteršilj drobno sesekljamo ter gladko zmešamo z rikoto, rumenjaki, parmezanom, drobtinami in limonino lupino. Krepko začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Z rikotino kremo napolnimo dresirno vrečko in z nadevom počasi napolnimo kanelone. Naložimo jih v namaščeno posodo za pečenje.

2

Česen narežemo na tanke rezine in timijan osmukamo. V loncu segrejemo olje, dodamo česen in timijan ter dušimo na majhni vročini nekaj minut. Dolijemo pasirani paradižnik, zavremo in kuhamo 5 minut. Vmešao creme fraiche in omako začinimo s soljo in poprom.

3

Pečico segrejemo na 190 stopinj (170 stopinj z ventilatorjem). Mocarelo narežemo na rezine. S paradižnikovo omako prelijemo kanelone, po vrhu naložimo narezano mocarelo in kanelone pečemo na spodnji rešetki 30 minut.

4

V blender damo sušene paradižnike, kapre, peteršiljeve liste in limonino lupino ter vse skupaj grobo sesekljamo. Vmešamo olje in popramo.

5

Pečene kanelone vzamemo iz pečice in pustimo stati 3 minute. Nato jih pokapljamo s paradižnikovim prelivom in serviramo.

Oceni