Sestavine

  • 150 g polnozrnatih maslenih piškotov
  • 160 g masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 150 g temne čokolade (70 %)
  • 125 ml karamelne kreme (Dulche de Leche)
  • 120 g arašidovega masla
  • 110 g polnomastnega svežega sira
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 3 žlice grobo narezanih praženih nesoljenih arašidov

Uvod

Ta rezina ima vse, česar ne bi smela imeti … Kajti ta rezina te zasvoji! Zato pa je rezina; ker tako sami odločimo, kako veliko ali majhno jo bomo odrezali; in kolikokrat jo bomo nato (lahko) še ponovili.

Ta rezina ima dno in vrh, nadev in obliv, sladkost in slanost, mehkobo in čvrstost, je hrustljava, ker je sočna, in bogata, ker je preprosta. Kombinacije so drzne, drugačne, presenetljive, hkrati pa gre za harmonijo, sožitje, popolnost vseh nastopajočih, okusov, tekstur, arom, oblik.

Ta rezina ima, skratka, nadokus, ki ga ne pozabiš!

  • Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
  • Količina: 10 kosov
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura (+ 3 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Piškote zdrobimo v blenderju v drobtine. 90 g masla raztopimo, malce ohladimo in skupaj s sladkorjem zamešamo v piškotne drobtine.

2

Model za pečenje (35 x 11 cm) dobro namastimo, vanj stresemo piškotno maso ter jo ob robovih in na dnu učvrstimo s prsti. Postavimo v sredino pečice za 12 minut. Pečeno testo ohladimo v modelu na rešetki.

3

V majhno kozico nalomimo 80 g čokolade, dodamo 70 g masla in vse skupaj raztopimo nad soparo. Stopljeno čokolado rahlo ohladimo in z njo premažemo dno pečenega testa. Postavimo v hladilnik, da se strdi.

4

Gladko razmešamo sir in arašidovo maslo. Sladko smetano in vanilijev sladkor rahlo stepemo (do polovicoe), vmešamo arašidov sir in stepamo še 30 sekund oz. da se masa poveže.

5

Čokoladno plast premažemo s karamelno kremo in nato s smetanovo kremo. Postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure.

6

Pred serviranjem raztopimo preostalo čokolado. Pecivo narežemo na 3 cm široke rezine in jih naložimo na servirni pladenj. Pokapljamo s stopljeno čokolado in postresemo z arašidi.

Oceni
1234