Kokošja juha s parmezanovimi cmoki
Sestavine
- 40 g pšeničnega zdroba
- 50 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 1 l domače kokošje juhe
- sesekljani peteršilj
- nastrgana lupina bio limone
- 100 g korenja
- 100 g gomoljne zelene

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 228 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Zmešamo jajce, pšenični zdrob in parmezan. Korenje in zeleno olupimo ter narežemo na zelo drobne kocke. V majhnem loncu zavremo slano vodo, blanširamo narezano zelenjavo 3 minute in jo odcedimo.
2
Iz zdrobove mase s pomočjo dveh žličk oblikujemo cmoke. Zavremo kokošjo juho, vanjo previdno stresemo zdrobove cmoke in jih kuhamo na majhni temperaturi 5 minut.
3
V krožnike naložimo kuhano zelenjavo in cmoke, potresemo s peteršiljem in prelijemo z juho. Po vrhu potresemo z nastrgano limonino lupinico.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni