Juha z artičokami in piščancem
Sestavine
- 8 velikih artičok
- 1 limona
- 700 g čvrstega krompirja
- 40 ml oljčnega olja
- 4 šalotke
- 3 stroki česna
- 200 ml belega vina
- 2 vejici rožmarina
- 3 vejice timijana
- 2 lovorova lista
- 1,2 l domače kokošje juhe
- 400 g piščanjčjega fileja
- 3 žlice črnih oliv
- sol, črni poper
- česnova majoneza

Uvod
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: Debit Lučica 2017, Bibich
V posodo nalijemo 1 l mrzle vode in dodamo stisnjeni sok limone. Artičokam odrežemo zgornjo tretjino, odstranimo vse trde zunanje liste in peclje olupimo do dna artičoke. Razrežemo jih na osmine in z nožem izrežemo slamo v notranjosti. Takoj jih stresemo v vodo z limono.
Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. Olupljeno šalotko in česen narežemo na tanke rezine. Piščančji file narežemo na kocke.
Artičoke dobro odcedimo in malce osušimo s kuhinjskim papirjem. V loncu segrejemo olje, dodamo artičoke in krompir ter pražimo na srednji temperaturi 5 minut. Vmešamo šalotko in česen, malce opražimo in zalijemo z vinom.
Zavremo, dodamo zelišča, zalijemo z juho in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 15 do 20 minut. V juho nato stresemo meso in kuhamo še 5 minut. Pred serviranjem jo začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Zraven postrežemo česnovo majonezo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še