Sestavine

  • 260 g koruznega zdroba
  • 180 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • sol
  • 90 g masla
  • 300 ml kefirja
  • 3 jajca
  • mehko maslo za model
  • 400 g govejega fileja v kosu
  • poper
  • oljčno olje
  • marinirana pečena paprika

Uvod

Da lahko nato dalj časa posediš v poletnem večeru, ki ga ne motijo poročila, všečkanje in kavč, mora biti pred tem vse hitro. V takšnih primerih se največkrat ponuja sendvič-rešitev. A zanj ne potrebuješ Šole okusov … Kaj pa, če je sendvič topel? Smo že bližje. Kaj pa, če je v toplem sendviču namesto klobase zrezek, ki je čisto tanek, da je hitro pečen? Vedno bližje smo. In če je spremljava zrezku zelenjava, ki poskrbi za sočnost in svežino? To, to, to! Torej potrebujemo le še hiter kruh. Najprej ga hitro spečemo, nato pa še hitreje opečemo....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 20 minut
  • Priporočeno vino: Rdeče vino, Zorjan
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Podolgovati model za pečenje (dolžina 20 cm) dobro namastimo z maslom.

2

Maslo raztopimo. Z metlico zmešamo kefir in jajca in dodamo stopljeno maslo. V drugi skledi zmešamo koruzni zdrob, moko, pecilni prašek in žličko soli ter prelijemo z jajčno maso. Previdno premešamo z lopatico in testo vlijemo v namaščeni model.

3

Kruh pečemo na spodnji rešetki 1 uro in če preveč potemni po površini, ga rahlo prekrijemo z alu folijo. Pečeni kruh pustimo ohladiti v modelu, nato ga zvrnemo in ohladimo na rešetki.

4

Meso narežemo na tanke zrezke. Žar segrejemo in zrezke začinimo s soljo in poprom. Ohlajeni kruh narežemo na 1,5 cm debele rezine in ga rahlo pokapljamo z oljčnim oljem. Na vročem žaru ga opečemo z obeh strani.

5

Nato na žar položimo goveje zrezke in jih pečemo na vsaki strani 1 minuto. Na pečene rezine kruha naložimo marinirano pečeno papriko in meso ter takoj serviramo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)