Sestavine

  • 3 podolgovate rdeče paprike
  • 2 rumeni papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 2 majhni bučki
  • 75 ml oljčnega olja
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 2 stroka česna
  • 8 vejic peteršilja
  • 5 vejic mete
  • 1 limona
  • 1 žlička medu
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • 2 žlici belega vinskega kisa

Uvod

V ”hitrem” receptu za koruzni kruh z govejimi zrezki nam je bila ta hitro marinirana raznobarvna paprika s popečenimi bučkami tako všeč, da smo si jo tukaj shranili za prihodnjič, ko bomo ob žaru potrebovali svežino, sočnost in zelenjavo.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 305 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut (+ 30 minut za mariniranje)
 
Postopek
1

Rumeno in zeleno papriko razrežemo na štiri dele in odstranimo semena. Rdeče paprike pustimo cele. Žar močno segrejemo in pečemo paprike, da potemnijo. Pečene paprike pokrijemo z mokro kuhinjsko krpo in pustimo stati 5 minut. Nato jih olupimo, odstranimo semena in jih narežemo na poljubno velike kose.

2

Bučke po dolgem narežemo na 2 mm debele rezine. Pokapljamo jih z oljčnim oljem ter solimo in popramo. Na hitro jih opečemo na vročem žaru.

3

Koromačeva semena opražimo v ponvi brez maščobe in zdrobimo v možnarju. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Limono stisnemo. Peteršilj in meto osmukamo in drobno sesekljamo.

4

Zmešamo limonov sok, med, preostalo olje in kis. Marinado začinimo s soljo in poprom ter vmešamo koromačeva semena, zelišča in čilijeve kosmiče. Pečeno papriko in bučke prelijemo z marinado, previdno premešamo in pustimo stati najmanj 30 minut.

Oceni