Krompir, hrustljavi lignji in česnova majoneza
Sestavine
- 6 manjših čvrstih krompirjev
- sol
- 250 g majhnih lignjev
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 sveži rdeči čili
- 2 stroka česna
- 100 ml česnove majoneze
- koruzna moka
- repično olje za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: prosecco Casa Coste Piane
Lignje očistimo, odrežemo lovke in jih damo na stran. Lignje nato narežemo na 1 cm široke kolobarje in jih dobro osušimo.
Krompir kuhamo v slani vodi 20 minut, nato ga olupimo in po eni strani poravnamo z nožem, da ga bomo lahko postavili na krožnik. Na drugi strani vsakega z žličko previdno izdolbemo in zavijemo v alu folijo, da ostanejo vroči.
Čiliju odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V majhni ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo lovke in pečemo na močni temperaturi 2 minuti, nato dodamo še česen in čili, zmanjšamo temperaturo in pražimo, da se česen zmehča.
V veliki ponvi segrejemo olje za cvrenje. Narezane lignje povaljamo v koruzni moki in hrustljavo ocvremo na močni temperaturi. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju in rahlo solimo.
V vdolbino vsakega krompirja damo žlico majoneze, potresemo z ocvrtimi lignji in lovkami, pokapljamo s čilijevim oljem in česnom ter takoj serviramo. Zraven ponudimo preostale ocvrte lignje in majonezo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še