Sestavine

  • 1 kg mladega krompirja (kifeljčar)
  • 3 srednje velike čebule
  • 6 žlic arašidovega olja
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mletega kumina (orientalska kumina)
  • 1 žlička mlete kurkume
  • RAITA
  • 150 g olupljene surove rdeče pese
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 25 g ingverja
  • 1 žlička črne kumine
  • 250 ml jogurta
  • 4 vejice mete
  • sol, poper

Uvod

Ko je krompir mlad, potrebuje le dovolj vročo pečico in dovolj veliko skledo solate. Toda potem ne potrebuje Šole okusov … Ker pa je prvi kifeljčar (kresnik) nekaj posebnega, si zasluži posebne dodatke, ki iz krompirja ustvarijo šolo okusov. Zato nismo varčevali in smo krompir dobro začinili s kurkumo, kuminom in mletim koriandrom, raiti, ki je indijska osvežilna zelenjavna jogurtova solata, pa smo rdečo peso nadišavili s črno kumino in meto.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 15 minut
 
Postopek
1

Krompir umijemo in kuhamo v soljeni vodi 10 minut. Nato ga odcedimo in narežemo na večje kose. Čebulo razrežemo na četrtine. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2

Krompir in čebulo zmešamo z oljem, stresemo na pekač, rahlo posolimo in pečemo na srednji rešetki 30 minut. Mleti koriander, kumin in kurkumo zmešamo, potresemo po pečenem krompirju, dobro premešamo in pečemo še 10 minut.

3

Za raito rdečo peso grobo naribamo. Paradižnik narežemo na majhne kocke. Olupljeni česen stisnemo. Ingver zelo drobno naribamo.

4

V skodeli zmešamo rdečo peso, paradižnik, ingver in česen. Nato dadamo še jogurt in črno kumino, rahlo posolimo in dobro premešamo. Lističe mete drobno narežemo in jo zamešamo v raito pred serviranjem.

Oceni