Krompir s tatarskim biftekom
Sestavine
- 8 manjših krompirjev
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- kajenski poper
- 300 g pljučnega fileja
- 3 žlice omake Worcester
- 3 žlice sojine omake
- 1 pekoči feferon
- 1 žlica mlete sladke paprike
- poper
- 8 prepeličjih jajc
- sveža krebuljica, peteršilj ali kreša

Uvod
- Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: R6 Riserva 2015, Bibich
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir umijemo, obrišemo do suhega in po dolgem prerežemo na polovico. V skodeli zmešamo narezani krompir, oljčno olje, sol in kajenski poper. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj naložimo krompir s prerezano stranjo navzgor in pečemo v sredini pečice 35 minut.
Pljučni file drobno sesekljamo z nožem. Feferonu odstranimo semenje in ga drobno narežemo. Zmešamo meso, feferon, worcester omako, sojino omako in sladko papriko. Začinimo s soljo in poprom.
Prepeličja jajca kuhamo v vreli vodi 3 minute, jih prelijemo z mrzlo vodo in previdno olupimo. Vsako jajce po dolgem prerežemo na polovico.
Na pečene krompirjeve polovice naložimo tatarski biftek, nanj položimo polovico jajca in okrasimo z zelišči. Serviramo toplo.