Krompirjev pire s šalotko in panceto
Sestavine
- 1 kg mokastega krompirja
- sol, poper
- 120 do 150 ml mleka
- 60 g masla
- 80 g šalotke
- 60 g pancete
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 385 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Postopek
1
Krompir olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo do mehkega v slani vodi. Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. Panceto narežemo na drobne kocke. Najlažje panceto drobno narežemo, če damo rezine v zamrzovalnik za 10 minut in jih šele nato narežemo.
2
V majhni ponvi segrejemo 20 g masla, dodamo narezano panceto in pražimo na srednji temperaturi 2 do 3 minute. Dodamo šalotko in pražimo še nekaj minut, da se zmehča. Solimo in popramo.
3
Krompirju odlijemo vodo, dolijemo toplo mleko in pretlačimo v gladki pire. Vanj zamešamo preostalo maslo in dobro premešamo. Nato dodamo še praženo šalotko s panceto in drobnjak, rahlo premešamo in takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni