Sestavine

  • 100 ml limonovega soka
  • 130 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 2 žlički naribane lupine bio limone
  • 4 jajca

Uvod

Sladice so velikokrat presladke. Zato, ker jim manjka svežine! V takšnih primerih je dobro, če v hladilniku rešitev. Lemon curd je limonova krema, zaradi katere v sladici sicer ne bo manj sladkorja, a bo njena sladkost zaradi limonove kisline bolj uravnotežena.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 kozarca
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Limonov sok, maslo, sladkor in limonovo lupino segrevamo v loncu na majhni vročini, da se sladkor stopi. Vmešamo rahlo razžvrkljana jajca.

2

Maso med mešanjem z metlico segrevamo na majhni vročini 10 do 15 minut, da se zgosti v gosto kremo. Pazimo, da med kuhanjem krema ne zavre. Še z vročo kremo napolnimo sterilizirana kozarca do roba in ju takoj zapremo z navojnim pokrovom. Lemon curd lahko hranimo v hladilniku 2 do 3 tedne.

Oceni