Lemon curd, limonova krema
Sestavine
- 100 ml limonovega soka
- 130 g sladkorja
- 100 g masla
- 2 žlički naribane lupine bio limone
- 4 jajca

Uvod
Sladice so velikokrat presladke. Zato, ker jim manjka svežine! V takšnih primerih je dobro, če v hladilniku rešitev. Lemon curd je limonova krema, zaradi katere v sladici sicer ne bo manj sladkorja, a bo njena sladkost zaradi limonove kisline bolj uravnotežena.
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 kozarca
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Postopek
1
Limonov sok, maslo, sladkor in limonovo lupino segrevamo v loncu na majhni vročini, da se sladkor stopi. Vmešamo rahlo razžvrkljana jajca.
2
Maso med mešanjem z metlico segrevamo na majhni vročini 10 do 15 minut, da se zgosti v gosto kremo. Pazimo, da med kuhanjem krema ne zavre. Še z vročo kremo napolnimo sterilizirana kozarca do roba in ju takoj zapremo z navojnim pokrovom. Lemon curd lahko hranimo v hladilniku 2 do 3 tedne.
Oceni