Lignji na žaru, mlada čebula in beluši
Sestavine
- 500 g jadranskih lignjev
- 200 g belušev
- šopek mlade čebule
- oljčno olje
- yuzu sok
- sol, poper
- timijan in origano
- domača majoneza
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Zelen 2018, Burja Estate
Postopek
1
Lignje očistimo in obrišemo do suhega s kuhinjskim papirjem. Beluše olupimo in narežemo na 4 cm dolge kose. Mlado čebulo narežemo na poljubno velike kose. Zmešamo 2 žlici oljčnega olja, sesekljana zelišča, žlico yuzu soka (ali limonovega soka), sol in poper.
2
Žar segrejemo in nanj postavimo litoželezno ponev. V 2 žlicah olja opražimo beluše in mlado čebulo ter solimo in popramo.
3
Lignje najprej opečemo na rešetki, nato jih stresemo v ponev k zelenjavi in prelijemo z zeliščnim oljem. Rezine francoza opečemo na rešetki in premažemo z domačo majonezo ali aiolijem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni