Losos z mandarinami iz kozarca
Sestavine
- 300 g lososovega fileja brez kože
- 1 majhen koromač
- 4 velike mandarine
- 1 rdeči čili
- 4 žlice oljčnega olja s pomarančo ali limono
- 1/2 žličke žafranike
- 1/2 žličke naribane limonove lupine
- solni cvet
- poper
- 2 žlički gorčičnega kaviarja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: penina Melody, Steyer, suha
Losos narežemo na 4 enako velike kose. Koromač prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in ga nahobljamo na tanke rezine. Tri mandarine filiramo (mandarino olupimo z belo kožo vred, z ostrim nožem zarežemo med krhlji ob kožici in izločimo krhlje).
Čili po dolgem prerežemo, odstranimo semena in ga narežemo na tanke trakove. Preostali mandarini stisnemo in sok zmešamo z oljem, žafraniko in limomonovo lupino. Marinado začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.
Pečico segrejemo na 100 stopinj. V nizke kozarce za vlaganje (Rex kozarci) naložimo koromač, filirane mandarine in narezani losos ter potresemo s čilijevimi trakovi. Pokapljamo z marinado in kozarce zapremo brez gume
Postavimo jih v sredino pečice za 20 minut, nato kozarce odpremo, po lososu potresemo gorčični kaviar in serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še