Miso jajčevci s sezamom
Sestavine
- 4 srednje veliki jajčevci
- 12 žlic arašidovega oljla
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sakeja (ali suhega šerija)
- 1 žlica rdeče miso paste
- 1 žlica mirina (sadko riževo vino)
- 1 žlika rjavega sladkorja
- 2 žlici oluščenega sezama
- narezani drobnjak ali listi stoletne čebule

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
jajčevce po dolgem prerežemo na polovico in jih z ostrim nožemo križno zrežemo do spodnje plasti oz. kože v razdalji 1,5 cm. Prerezane strani premažemo z oljem.
V veliki ponvi segrejemo 5 žlic olja in polovico jajčevcev položimo s prerezano stranjo navzdol v vroče olje. Pečemo na srednji temperaturi 6 minut oz. do zlato rjave barve. Nato jih obrnemo, pokrijemo in pečemo še 3 minute.
Postopek ponovimo še s preostalimi jajčevci. Zmešamo miso pasto, sake, mirin, sojino omako in sladkor. S to omako premažemo jajčevce in jih naložimo na pekač s premazano stranjo navzgor. Pečemo jih še 5 do 7 minut v ogreti pečici.
Sezam zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe. Pred serviranjem jajčevce potresemo s sezamom in stoletno čebulo oz. drobnjakom.