Sestavine

  • 6 jajc
  • 60 g sladkorja
  • 200 g temne čokolade (60 % ali 70 %)
  • 50 g masla
  • sol

Uvod

Naj ne bo pretežko, a naj bo, je vodilo v domači kuhinji. Zato vam ne predlagamo, da prijatelje povabite na večerjo francoske haute cuisine, visoke kuhinje. Ne, dovolj je le bistro! Za sladico bo, torej, mousse au chocolat, čokoladni mus ali kremasta pena, ki je popularna po vsem svetu, ne le v Franciji, zato zanjo temu primerno obstaja tudi ogromno različnih receptov. In kateri je najboljši? Preverite sami!

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ 3 ure za hlajenje)
  • Priporočeno vino: Tawny port Quinta de la Rosa (20 let staran)
 
Postopek
1

Jajca ločimo. Beljake in ščepec soli rahlo stepemo, dodamo sladkor in stepamo dalje do trdega snega. Drobno nalomljeno čokolado in maslo stopimo nad soparo.

2

Stopljeno čokolado vlijemo v skledo in vanjo z metlico temeljito vmešamo rumenjake. Na koncu v kremo s spatulo previdno zamešamo še beljakov sneg. Napolnimo servirne skodelice ali kozarce ter postavimo v hladilnik za 3 ure.

3

Po želji lahko na čokoladni mousse pred serviranjem damo žličko jajčnega likerja in zraven ponudimo magdalenice.

Oceni