Sestavine

  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 3 veliki zreli paradižniki
  • 2 breskvi
  • 1 strok česna
  • 1 majhna šalotka
  • 1 solatna kumara
  • 10 g ingverja
  • 200 ml oljčnega olja
  • sol
  • opražene kruhove kocke

Uvod

Receptov za mrzli gazpacho je preveč, da bi vedno iskali novega. Ko so zrele breskve, se raje držite tega. S to poletno-sadno-pikantno juho še takšna vročina postane prijetna, ne le znosna.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Paprike pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj ali na žaru, da koža počrni. Pečene paprike pokrijemo z mokro krpo in pustimo stati 5 minut. Nato jih olupimo ter odstranimo pecelj in semena.

2

Paradižnike in breskvi blanširamo v vreli vodi 30 sekund, jih prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in narežemo na večje kose. Olupljeno šalotko zelo drobno sesekljamo.

3

Neolupljeno kumaro po dolgem prerežemo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kocke. Ingver olupimo in sesekljamo.

4

V blenderju fino zmiksamo kumaro, paradižnik, breskev, ingver, česen in 180 ml olja. Začinimo s soljo in tabascom, vmešamo sesekljano šalotko in juho postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Mrzlo juho nalijemo v servirne krožnike in jo pokapljamo s preostalim oljem. Po želji jo potresemo še s hrustljavimi kruhovimi kockami.

Oceni