Mrzla poletna juha
Sestavine
- 2 podolgovati rdeči papriki
- 2 zeleni papriki
- 3 veliki zreli paradižniki
- 2 breskvi
- 1 strok česna
- 1 majhna šalotka
- 1 solatna kumara
- 10 g ingverja
- 200 ml oljčnega olja
- sol
- opražene kruhove kocke
Uvod
Receptov za mrzli gazpacho je preveč, da bi vedno iskali novega. Ko so zrele breskve, se raje držite tega. S to poletno-sadno-pikantno juho še takšna vročina postane prijetna, ne le znosna.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Paprike pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj ali na žaru, da koža počrni. Pečene paprike pokrijemo z mokro krpo in pustimo stati 5 minut. Nato jih olupimo ter odstranimo pecelj in semena.
Paradižnike in breskvi blanširamo v vreli vodi 30 sekund, jih prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in narežemo na večje kose. Olupljeno šalotko zelo drobno sesekljamo.
Neolupljeno kumaro po dolgem prerežemo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kocke. Ingver olupimo in sesekljamo.
V blenderju fino zmiksamo kumaro, paradižnik, breskev, ingver, česen in 180 ml olja. Začinimo s soljo in tabascom, vmešamo sesekljano šalotko in juho postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Mrzlo juho nalijemo v servirne krožnike in jo pokapljamo s preostalim oljem. Po želji jo potresemo še s hrustljavimi kruhovimi kockami.