Obloženi kruhki s sardinami
Sestavine
- 2 jajci
- 100 g kisle smetane (ali creme fraiche)
- 1 žlica črnih oliv
- šopek vrtne kislice
- 2 srednja paradižnika
- 5 zelenih špargljev
- 6 rezin belega kruha
- 1 konzerva sardin v oljčnem olju
- sol
- Piment d'Espelette (ali kajenski poper)
- sveži koper

Jajci trdo skuhamo (10 minut), prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Črne olive izkoščičimo, drobno sesekljamo in zmešamo s kislo smetano. Rahlo solimo in popramo.Liste kislice oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Paradižnika narežemo na 5 mm debele rezine. Sardine odcedimo in s pomočjo dveh vilic po dolgem razpolovimo. Šparglje narežemo na 4 cm dolge kose in jih blanširamo v slani vodi 1 minuto. Stresemo jih v cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo osušiti.
Rezine kruha premašemo s kislo smetano, nanjo naložimo liste kislice in rezine paradižnika. Jajci s pomočjo rezalnika za jajca narežemo na tanke rezine.
Na kruhke naložimo še šparglje in jajčne rezine ter na vrh sardine. Potresemo s pimentom ali kajenskim poprom in lističi kopra.