Sestavine

  • 2 jajci
  • 100 g kisle smetane (ali creme fraiche)
  • 1 žlica črnih oliv
  • šopek vrtne kislice
  • 2 srednja paradižnika
  • 5 zelenih špargljev
  • 6 rezin belega kruha
  • 1 konzerva sardin v oljčnem olju
  • sol
  • Piment d'Espelette (ali kajenski poper)
  • sveži koper

Uvod

Sendviči, ki so za vmes, za malico, nenadno lakoto, za mimojede, za močan zajtrk, mrzlo kosilo ali hitro večerjo, so večji in praviloma iz dveh rezin kruha. Kanapeji, ki so za svečanosti, sprejeme, dogodke, pomenke, prireditve, za stoje, skratka, so majhni in praviloma brez skorje. Pri obloženih kruhkih pa ni pravil, meja je le vaša domišljija!

Obloženi kruhki so zato idealni prigrizki za doma, ko je kosilu tako vroče, da noče nič toplega in krepkega, večerji pa je tako dolgčas, da hoče popestritev. Kruh mora biti zato dober, saj ni le za podlago, namaz nekaj posebnega, saj daje takt, obloga osvežilna, saj ne bomo pojedli le enega, glavna značilnost pa preprosta, saj morajo biti kruhki hitro pripravljeni. Torej smo uporabili hrustljav beli kruh iz kislega testa, sesekljane črne olive zmešali s kislo smetano, na vrtu natrgali kislico in odprli konzervo sardin!

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Jajci trdo skuhamo (10 minut), prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Črne olive izkoščičimo, drobno sesekljamo in zmešamo s kislo smetano. Rahlo solimo in popramo.Liste kislice oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.

2

Paradižnika narežemo na 5 mm debele rezine. Sardine odcedimo in s pomočjo dveh vilic po dolgem razpolovimo. Šparglje narežemo na 4 cm dolge kose in jih blanširamo v slani vodi 1 minuto. Stresemo jih v cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo osušiti.

3

Rezine kruha premašemo s kislo smetano, nanjo naložimo liste kislice in rezine paradižnika. Jajci s pomočjo rezalnika za jajca narežemo na tanke rezine.

4

Na kruhke naložimo še šparglje in jajčne rezine ter na vrh sardine. Potresemo s pimentom ali kajenskim poprom in lističi kopra.

Oceni
1234