Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 ml repičnega olja
  • 2 žlici ajvarja
  • 1 žlička limetinega soka
  • sol
  • kajenski poper
  • 2 velika zrela avokada
  • 5 žlic moke
  • 1 limona
  • 120 g panko drobtin (ali grobo mlete krušne drobtine)
  • olje za cvrenje
  • solni cvet

Uvod

Večerjati, da ali ne? Najslabša je tretja odločitev, namreč, tako dolgo se upirati z ne, dokler se ne zapremo v hladilnik … Zato, da! Toda ne na hitro ali mimojede. Prava večerja, zaradi katere bo sicer potrebno kuhinjo spet prezračiti in še pred zajtrkom tudi nekaj krožnikov pomiti, a zato ne bo slabe vesti. Pregrešimo se le takrat, ko jemo zgolj zato, ker smo lačni, in zato le to, kar ne bi smeli. Ko je obrok v užitek, čeprav pred spanjem, pa ni bojazni. Ne bo se vam poznalo, čeprav je avokado ocvrt in je omaka majonezna! Pozna se le takrat, ko ste na dieti, zato se skrivate sami pred seboj. Več o tem je tudi tukaj.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Dve jajci, repično olje in ajvar v blenderju stepemo v čvrsto majonezo. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in limetinim sokom ter jo do serviranja postavimo v hladilnik.

2

Avokado razpolovimo, odstranimo peško in ga olupimo. Polovice narežemo na krhlje in jih pokapamo z limonovim sokom. Preostali jajci razžvrkljamo v globokem krožniku.

3

Krhlje avokada povaljamo v moki, razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. V širokem loncu segrejemo olje (na 170 stopinj) in po porcijah ocvremo panirani avokado do zlato rjave barve. Stresemo ga na kuhinjski papir, da se odcedi in še vročega ponudimo z majonezo.

Oceni
1234