Ocvrti camembert
Sestavine
- 4 majhni camembert siri (a 100 g)
- grobo mlete drobtine
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- 200 ml olja za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 750 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Rebula selekcija, 2012, suho, Marjan Simčič
Postopek
1
Jajci razžvrkljamo. Sir povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. Panirani sir nato še enkrat povaljamo v jajcih in v drobtinah, tako da je z vseh strani v celoti prekrit z drobtinami.
2
V manjšem loncu segrejemo olje do 170 stopinj (dovolj je vroče, če damo ročaj lesene kuhalnice v olje in nastanejo mehurčki). Vanj položimo panirane camemberte ter jih zlato rumeno ocvremo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju in takoj ponudimo s paradižnikovo marmelado.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni