Ocvrti camembert
Sestavine
- 4 majhni camembert siri (a 100 g)
- grobo mlete drobtine
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- 200 ml olja za cvrenje
Uvod
Je bil ”pohani sir” tudi hrana vaše mladosti? Dvakrat panirano, da ni steklo prehitro, in zraven obilje kalorično naphane tatarske omake, v kozarcu pa sladka traminčeva vrtnica. A takrat se nam še ni takoj poznalo …
Zato pa se ocvrtemu siru tudi zdaj ni potrebno odreči. Le poudarek naj bo na kakovosti sestavin in pestrosti okusov, v vinu pa brez sladkornih ostankov. Zato je camembert, zato je počasi ocvrt, v drobtinah, ki so sveže in domače, zato je zraven paradižnikova marmelada, ki je prav tako sveže pripravljena, in zato je dišeči traminec suh. S skledo zelene solate je za cel obrok.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 750 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Rebula selekcija, 2012, suho, Marjan Simčič
Jajci razžvrkljamo. Sir povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. Panirani sir nato še enkrat povaljamo v jajcih in v drobtinah, tako da je z vseh strani v celoti prekrit z drobtinami.
V manjšem loncu segrejemo olje do 170 stopinj (dovolj je vroče, če damo ročaj lesene kuhalnice v olje in nastanejo mehurčki). Vanj položimo panirane camemberte ter jih zlato rumeno ocvremo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju in takoj ponudimo s paradižnikovo marmelado.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še