Ocvrti zrezki, sladki krompir in rdeča pesa
Sestavine
- 600 g piščančjih prsi brez kože in kosti
- 800 g sladkega krompirja
- 700 g rdeče pese
- 1 majhna slana limona (vložena, 50 g)
- 4 stroki česna
- 2 žlički začimbne mešanice garam masala
- 6 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 2 jajci
- 6 žlic moke
- 200 g drobtin
- 2 žlici makovih zrn
- 2 žlici sesekljanih opraženi bučnih semen
- 100 g domače majoneze
- 1 žlica bučnega olja
- ghee maslo za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 760 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Renski rizling 2012, Ducal
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Sladki krompir in rdečo peso olupimo (uporabimo rokavice), narežemo na poljubno velike krhlje in stresemo v veliko skodelo. Slano limono in olupljeni česen drobno sesekljamo ter zmešamo z oljčnim oljem, 2 žlicama limonove tekočine, soljo in garam masalo. Prelijemo preko zelenjave, dobro premešamo in stresemo na peki papir na pekač. Pečemo na drugi rešetki od spodaj 25 do 30 minut.
Piščančje prsi narežemo na tanke zrezke in jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V globokem krožniku razžvrkljamo jajci. Na drugem krožniku zmešamo drobtine, mak in bučna semena. Zrezke povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu v drobtinah.
Panirane zrezke zlato rjavo ocvremo v vročem ghee maslu in položimo na kuhinjski papir, da se odcedijo. V majonezo zamešamo bučno olje. Ocvrte zrezke serviramo s pečeno zelenjavo in bučno majonezo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še