Orada na žaru s paradižnikovo salso
Sestavine
- 4 manjše orade (a 300 g)
- solni cvet
- 3 veliki zreli paradižniki
- 80 g oliv brez koščic (npr. Taggiasche)
- 3 mlade čebule
- 1 žlička timijanovih lističev
- 150 ml oljčnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Malvazija 2020, Santei
Postopek
1
Olive grobo sesekljamo. Paradižnike narežemo na zelo majhne kocke. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine. V skodeli zmešamo narezani paradižnik, olive, mlado čebulo in timijan.
2
Orade obrišemo do suhega, krepko posolimo ter premažemo z oljem. Napolnimo jih s tretjino paradižnikove salse in spečemo na žaru.
3
V paradižnikovo salso zamešamo preostalo olje in jo pred serviranjem začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Odlična priloga je pečen krompir na špinači.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni