Sestavine

  • 100 g dimljene šunke
  • 1 šopek svežega origana
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 1/2 žličke janeža
  • 4 nageljnove žbice
  • 4 poprova semena
  • 1 strok čilija
  • 50 g masla
  • 120 g panko drobtin
  • solni cvet

Uvod

Panko drobtine z dimljeno šunko nepredušno zaprite in jih uporabite še večkrat. Hrustljavi posip čez zelenjavo, solato, meso, čez vse, kar bi bilo brez dolgočasno.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 8 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo rezine šunke tako, da se ne prekrivajo. Postavimo jih v pečico za 5 minut, ohladimo in s prsti zdrobimo.

2

Origano in peteršilj osmukamo, lističe porazdelimo po velikem pekaču in ga postavimo v pečico za 2 minuti. Tako posušena zelišča nato zdrobimo s prsti.

3

V možnar stresemo koriander, koromač, janež, klinčke in poper ter vse skupaj grobo zdrobimo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo.

4

V ponvi segrejemo maslo in panko drobtine zlato rjavo opražimo. Rahlo jih ohladimo in zmešamo s šunko, zelišči, začimbami in čilijem. Na koncu začinimo s solnim cvetom. Če ne porabimo vseh drobtin takoj, jih pustimo ohladiti preko noči na pekaču. Nato jih shranimo v steklenem kozarcu, rok trajanja je 2 meseca v hladilniku.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 4)