Paradižnikova salsa
Sestavine
- 4 zreli paradižniki
- 1 rdeča čebula
- 1 zeleni in rdeči strok čilija
- solni cvet
- poper
- 1 limeta
- 5 žlic olivnega olja
- 1 žlička rjavega sladkorja
- sveži koriander

Uvod
Ko sonce ustvari tako rdeče, velike, sočne in umami paradižnike, jih je škoda za vedno enako solato ali omako. Zato, ko je žar najbolj vroč in je zato na njem najdebelejši kos mesa, priporočamo nekaj paradižnikovega, ki je vmes, med solato in omako.
Tudi zato, ker dober steak prevečkrat zakrivamo s (slabimi, kupljenimi, umetnimi) omakami, vsaj za spremembo priporočamo salso, ki s sočnostjo, svežino, kombinacijo vseh petih osnovnih okusov pa še pikantnostjo poskrbi za to, da je steak na začetku sicer velik, potem pa ga je z vsakih grižljajem manj, vse do kosti. Skratka, ni težko.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 120 kcal/oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 10 minut
Paradižnike razrežemo na štiri dele, odstranimo peške in narežemo na 5 mm velike kocke. Olupljeno čebulo in čili, ki smo mu odstranili semena, narežemo na drobne kocke. Lističe koriandra grobo sesekljamo.
V stekleni posodi zmešamo narezani paradižnik, čebulo, čili in koriander. Salso začinimo s soljo, sladkorjem, poprom, olivnim oljem in limetinim sokom ter pustimo stati najmanj 20 minut.