Parmezanovi in paradižnikovi hrustki
Sestavine
- 170 g naribanega parmezana
- 1/2 žličke posušenega timijana
- 1/4 žličke posušenega origana
- 50 g masla
- 1 rumenjak
- 70 g moke
- ščepec kajenskega popra
- 2 žlički paradižnikove mezge
- ščepec sladkorja
- solni cvet

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 20 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 1 ura za hlajenje)
- Priporočeno vino: prosecco Ferrari
50 g parmezana, maslo, rumenjak, moko, origano, mezgo, kajenski poper, sladkor in 2 žlici mrzle vode je hitro zgnetel v gladko testo, ga malce sploščil, zavil v prozorno folijo in postavil v hladilnik za 1 uro.
Za parmezanove krekerje je segrel pečico na 175 stopinj. Velik pekač je obložil s papirjem za peko. Zmešal je preostali parmezan in timijan ter ga kot majhne kupčke stresel na papir. Potlačil jih je do ploščate oblike in pekač postavil v sredino pečice za 10 minut oz. da so lepo porjaveli. Pustil jih je ohladiti na pekaču.
Nato je temperaturo v pečici zmanjšal na 150 stopinj. Testo je tanko razvaljal, izrezal majhne kroge in naložil na pekač na papir za peko. Krekerje je rahlo potresel s solnim cvetom. Pekač je postavil v sredino pečice za 10 minut, pečene krekerje pa je ohladil na rešetki.
Parmezanove in paradižnikove krekerje je ponudil s humusom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še