Pečena cvetača s tartufi
Sestavine
- 2 majhni cvetači (a 600 g)
- sol
- 2 stroka česna
- 1 žlica naribane limonove lupine
- 80 g tartufovega masla
- 60 ml sladke smetane
- črni poper
- 30 g svežih črnih tartufov
- skodelica domače majoneze
- kajenski poper
Postopek
1
Cvetači očistimo in delno izrežemo trdi kocen. V velikem loncu zavremo soljeno vodo, cvetačo kuhamo 10 minut in jo nato dobro odcedimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2
Olupljeni česen drobno sesekljamo. V kozici segrejemo tartufovo maslo, sladko smetano, česen in limonovo lupino ter kuhamo na majhni temperaturi 3 minute. Solimo in popramo.
3
Na pekač položimo kuhani cvetači in ju premažemo z masleno omako. Pečemo v sredini pečice 30 minut, da cvetača rahlo porjavi. Med pečenjem jo večkrat prelijemo z omako, ki se je nabrala v pekaču.
4
Pečeno cvetačo potresemo z nahobljanimi tartufi in serviramo z domačo majonezo, ki smo jo začinili s kajenskim poprom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni