Pečeni šparglji s humusom
Sestavine
- HUMUS
- 1 kozarec kuhane čičerike (350 g)
- 100 g Tahina (sezamova pasta)
- ščepec začimbne mešanice Ras el Hanout
- sok 1/2 limone
- sol, poper
- ŠPARGLJI
- 500 g zelenih špargljev
- 8 žlic oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 majhna konzerva kuhane čičerike
- kajenski poper
- 1 rdeča čebula
- 4 jajca
- 2 žlički dukkaha (arabska začimbna mešanica)
- okisane redkvice (neobvezno)
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 860 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Za humus v blender stresemo odcejeno čičeriko (240 g), dodamo sezamovo pasto, limonov sok, 100 ml vode, sol in poper. Vse skupaj zmiksamo v gladki pire, po potrebi dosolimo in dodamo še malo limonovega soka.
Čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. Rahlo jih solimo in pregnetemo z rokami. Špargljem odlomimo olesenele konce, stebla olupimo na spodnji tretjini in jih prerežemo na pol.
Čičeriko iz konzerve stresemo na cedilo, dobro oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. V skodelici zmešamo 4 žlice čičerike in 6 žlic olja ter začinimo s kajenskim poprom.
Jajca položimo v lonec z mrzlo vodo, zavremo in jih kuhamo 7 minut. Kuhana jajca prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in šparglje pečemo na srednji vročini 3 do 4 minute. Začinimo jih s soljo, poprom in limonovim sokom.
Na krožnike naložimo humus, na eno stran položimo pečene šparglje, na drugo stran pa razpolovljeno jajce, čičeriko v olju, rdečo čebulo in okisane redkvice. Potresemo z začimbno mešanico dukkah in serviramo s hrustljavim kruhom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še