Pirina pita z jagodami in kosmiči
Sestavine
- 250 g jagod
- 120 g domače jagodove marmelade
- 170 g masla
- 200 g pirine moke (tip 550)
- 100 g ovsenih kosmičev
- 150 g rjavega sladkorja
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke mletega pimenta
- sladkor v prahu
Uvod
Če se premalo gibate, je zadnji čas, da se začnete vsaj bolj zdravo prehranjevati. Manj sladkorja, manj bele moke in manj šelestenja s kupljenim celofanom in plastiko! Če se dovolj gibate, pa je zadnji čas, da se kdaj pa kdaj tudi sladko pregrešite.
Zato je ta pita iz pirine moke in ovsenih kosmičev, z domačo jagodno marmelado in sveže nabranimi jagodami! Prava fitnes pita, skratka, za ene in druge.
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 8 kosov
- Hranilna vrednost: 421 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 20 minut
Jagode umijemo, odcedimo in narežemo na kocke. Zmešamo jih z jagodno marmelado in postavimo na stran. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za pečenje (35 x 11 cm) dobro namastimo.
V lončku raztopimo maslo na majhni temperaturi. V skledi zmešamo moko, ovsene kosmiče, sladkor, sol in piment. Dolijemo maslo in s silikonsko lopatko vse skupaj temeljito premešamo, da dobimo drobtinam podobno maso.
Dobro polovico testa porazdelimo v model in ga z rokami gladko učvrstimo. Potresemo ga z jagodami v marmeladi in s preostalimi drobtinami. Pecivo pečemo na drugi rešetki od spodaj 45 do 50 minut. Pečeno pecivo pustimo hladiti 1 uro v modelu, nato ga preložimo na servirno ploščo in potresemo s sladkorjem v prahu.