Pita z račjim ragujem in krompirjevim pirejem
Sestavine
- 800 g račjega raguja
- 800 g mokastega krompirja
- 200 ml mleka
- 80 g masla
- 70 g naribanega parmezana
- muškatni orešček
- 120 g mladega kozjega sira (Le Crottin de Chevre)
- sol, kajenski poper
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 785 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Chardonnay Bagueri 2011, VK Goriška Brda
Postopek
1
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega v slani vodi. Kuhani krompir odcedimo in pretlačimo v gladki pire z vročim mlekom, maslom in tretjino parmezana. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom. Krompirjev pire preložimo v dresirno vrečko s širokim tulcem.
2
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kozji sir narežemo na majhne kocke. Že pripravljeni račji ragu segrejemo in začinimo s kajenskim poprom. V model za narastke naložimo račji ragu, ga potresemo s kozjim sirom in na vrh v kupčke nabrizgamo krompirjev pire.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
3
Potresemo s preostalim parmezanom in pečemo v sredini pečice 17 do 20 minut. Zraven postrežemo zimsko solato iz rdečega in zelenega radiča.
Oceni