Pizza in dimljena račja prsa
Sestavine
- testo za pizzo
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 2 majhni šalotki
- 2 žlici olivnega olja
- 250 g svežih gob (jurčki, ostrigarji, šampinjoni)
- 1 žlica narezane bazilike
- 1 žlica svežih ali vloženih brusnic
- 100 g pikantnega sira (bergkäse, starana gauda)
- 150 g dimljenih račjih prsi
- sol, sveže mleti poper

Paradižnike narežemo na četrtine. Šalotko olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na olivnem olju stekleno opražimo šalotko, dodamo narezane paradižnike in pražimo 2 minuti. Solimo in popramo ter vmešamo baziliko. Sir naribamo, račjim prsim odstranimo maščobo in jih narežemo na tanke rezine.
Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 240 stopinj. Testo raztegnemo, ga položimo na peki papir in ga najprej premažemo z dušenimi paradižniki, potresemo z narezanimi gobami, jo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti pekač in pečemo v sredini pečice 7 minut.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Pizzo nato obložimo z račjimi prsmi, potresemo z brusnicami in sirom ter pečemo še 3 do 4 minute, da se sir stopi in robovi pizze zapečejo.