Sestavine

  • testo za 2 pizzi
  • 1 manjša konzerva paradižnikove pulpe (210 g)
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1/2 žličke sladkorja
  • sol, poper
  • 2 burrati a 150 g (kremasta mozzarela)
  • sveža bazilika

Uvod

Iz serije Še en recept za pizzo ni nikoli odveč - tokrat klasična margherita, toda z burrato. Naj se ve, da vsaka klasika ni klasičlna, temveč so ravno pri takšnih večnih receptih pomembne podrobnosti, saj jih vsi kopirajo in pri tem predvsem površno spreminjajo, poenostavljajo ter maličijo. Podrobno o pizzi doma pa tukaj....

  • Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
  • Količina: za 2 pizzi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Borac 2018, Uroš Rojac
 
Postopek
1

V manjšem lončku močno segrejemo 3 žlice olja, počasi dodamo paradižnikovo pulpo, sladkor, sol in poper ter kuhamo na majhni vročini 20 minut, da se omaka zgosti. Rahlo jo ohladimo.

2

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Burrato natrgamo na večje kose.

3

Testo premažemo s polovico paradižnikove omake. Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo.

4

Pečeno pizzo potresemo z burrato in lističi bazilike ter takoj serviramo. Postopek ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.

Oceni