Sestavine

  • testo za 2 pizzi
  • 1 manjša konzerva paradižnikove pulpe (210 g)
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1/2 žličke sladkorja
  • sol, poper
  • 2 burrati a 150 g (kremasta mozzarela)
  • sveža bazilika

Uvod

Iz serije Še en recept za pizzo ni nikoli odveč - tokrat klasična margherita, toda z burrato. Podrobno o pizzi doma pa tukaj....

  • Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
  • Količina: za 2 pizzi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Borac 2018, Uroš Rojac
 
Postopek
1

V manjšem lončku močno segrejemo 3 žlice olja, počasi dodamo paradižnikovo pulpo, sladkor, sol in poper ter kuhamo na majhni vročini 20 minut, da se omaka zgosti. Rahlo jo ohladimo.

2

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Burrato natrgamo na večje kose.

3

Testo premažemo s polovico paradižnikove omake. Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo.

4

Pečeno pizzo potresemo z burrato in lističi bazilike ter takoj serviramo. Postopek ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.

Oceni