Pizza margherita z burrato
Sestavine
- testo za 2 pizzi
- 1 manjša konzerva paradižnikove pulpe (210 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 1/2 žličke sladkorja
- sol, poper
- 2 burrati a 150 g (kremasta mozzarela)
- sveža bazilika
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: za 2 pizzi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Borac 2018, Uroš Rojac
Postopek
1
V manjšem lončku močno segrejemo 3 žlice olja, počasi dodamo paradižnikovo pulpo, sladkor, sol in poper ter kuhamo na majhni vročini 20 minut, da se omaka zgosti. Rahlo jo ohladimo.
2
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Burrato natrgamo na večje kose.
3
Testo premažemo s polovico paradižnikove omake. Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo.
4
Pečeno pizzo potresemo z burrato in lističi bazilike ter takoj serviramo. Postopek ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni