Pizza s koromačem in dimljeno vratovino
Sestavine
- 200 g testa za pizzo z drožmi
- 100 g mocarele fior di latte
- 1 majhen koromač
- sol, poper
- 7 rezin dimljene vratovine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica naribanega pekorina

Postopek
1
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj (35 minut). Testo za pizzo tanko raztegnemo z robom in položimo na papir za peko. Robove testa premažemo z oljem.
2
Koromač tanko nahobljamo, solimo in popramo ter pustimo stati 5 minut. Nato ga stisnemo in stresemo na kuhinjski papir, da se odcedi. Mocarelo narežemo na tanke rezine.
3
Po testu enakomerno potresemo mocarelo in nanjo narezani koromač. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Pečeno pizzo obložimo z rezinami dimljene vratovine in takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni