Pizza z rikoto, šparglji in lardom
Sestavine
- 150 g rikote (albuminska skuta)
- 200 g kisle smetane
- 2 stroka česna
- limonov sok
- sol
- sveže mleti poper
- 300 g zelenih špargljev
- 10 tankih rezin lardo slanine
- olivno olje
- testo za pizzo

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 785 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za pripravo testa)
- Priporočeno vino: Sivi pinot, 2013, suho, Tilia
Postopek
1
Pečico je skupaj s kamnom za pečenje pizze segrel na 240 stopinj. Česen je drobno sesekljal ter zmešal z rikoto, kislo smetano in brizgom limonovega soka. Začinil je s soljo in poprom. Špargljem je odlomil spodnji oleseneli del in stebla narezal na tri dele, nato pa po dolgem na tanjše rezine.
2
Testo je tanko razvlekel v krog, premazal s polovico sirove kreme, potresel s polovico špargljev in rahlo pokapljal z oljem. Tako pripravljeno pizzo je položil na vroči kamen in jo pekel v sredini pečice približno 12 minut oz. do zlato rjave barve. Nekaj minut pred koncem pečenja je nanjo potresel še polovico lardo slanine.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
3
Postopek je ponovil še s preostalim testom in sestavinami.
Oceni