Sestavine

  • 250 g kraljevih ostrigarjev (ali svežih jurčkov)
  • 8 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 80 g fontina sira
  • 80 g mehkega sira Brie
  • 80 g mocarele
  • 2 žlički svežih timijanovih lističev

Uvod

Iz serije Še en recept za pizzo ni nikoli odveč - tokrat z mešanico sirov in gobami, toda kraljevimi ostrigarji. Lahko pa jih nadomestimo s šitakami, rjavimi šampinjoni ali svežimi jurčki. Podrobno o pizzi doma pa tukaj....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: za 2 pizzi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Gobe narežemo na 5 mm debele rezine. V skledi zmešamo narezane gobe, 6 žlic olja, sol in sveže mleti poper. Stresemo jih na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, jih poravnamo in postavimo v sredino pečice za 8 do 10 minut, da porjavijo. Pečene gobe ohladimo.

2

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Vse tri vrste sira narežemo na 5 mm velike kocke. Testo za pizzo tanko raztegnemo in položimo na papir za peko.

3

Po testu porazdelimo polovico pečenih gob ter jih potresemo s polovico sira in žličko timijana. Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Postopek pečenja ponovimo še z drugo pizzo.

Oceni