Pizza s tremi siri in ostrigarji
Sestavine
- 250 g kraljevih ostrigarjev (ali svežih jurčkov)
- 8 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 80 g fontina sira
- 80 g mehkega sira Brie
- 80 g mocarele
- 2 žlički svežih timijanovih lističev
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: za 2 pizzi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Gobe narežemo na 5 mm debele rezine. V skledi zmešamo narezane gobe, 6 žlic olja, sol in sveže mleti poper. Stresemo jih na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, jih poravnamo in postavimo v sredino pečice za 8 do 10 minut, da porjavijo. Pečene gobe ohladimo.
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Vse tri vrste sira narežemo na 5 mm velike kocke. Testo za pizzo tanko raztegnemo in položimo na papir za peko.
Po testu porazdelimo polovico pečenih gob ter jih potresemo s polovico sira in žličko timijana. Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Postopek pečenja ponovimo še z drugo pizzo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še