Pizza z bučo in bresaolo
Sestavine
- 400 g testa za pizzo z drožmi
- 300 g muškatne buče
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 40 ml zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička posušenega origana
- 150 g grojer sira
- 8 rezin govejega pršuta (bresaola)
- sol
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: za 2 pizzi
- Hranilna vrednost: 710 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Modri pinot 2016, Sanctum
Bučo olupimo in narežemo na majhne kocke. Olupljeno šalotko in česen drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen in šalotko, pražimo 1 minuto in dodamo še narezano bučo. Rahlo popražimo, potresemo s sladkorjem, karameliziramo in dolijemo juho. Kuhamo na majhni vročini 10 minut. Nato bučo pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladek pire. Začinimo ga s soljo, kajenskim poprom in origanom.
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo in položimo na papir za peko. Robove testa premažemo z žlico olja. Sir grobo naribamo.
Testo premažemo z bučno kremo in potresemo s sirom. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Pečeno pizzo obložimo z rezinami govejega pršuta in takoj serviramo. Postopek pečenja ponovimo še z drugo pizzo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še