Pizza z jajčevci, rikoto in meto
Sestavine
- testo za pizzo z drožmi
- 2 majhna melancana
- 7 žlic oljčnega olja
- 1 majhna konzerva pasiranega paradižnika (210 g)
- 6 žlic naribanega parmezana
- 40 g opraženih soljenih pistacij
- 3 vejice mete
- 100 g rikote
- čilijevi kosmiči

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2018, Kerin
Jajčevce narežemo na 3 mm debele rezine, rahlo posolimo, pustimo stati 10 minut in jih obrišemo s kuhinjskim papirjem. V ponvi segrejemo 3 žlice olja in rezine jajčevcev pečemo na vsaki strani 3 minute. Pečene jajčevce odcedimo na kuhinjskem papirju in začinimo s sveže mletim poprom.
V manjšem lončku močno segrejemo 3 žlice olja, počasi dodamo paradižnikovo pulpo, sladkor, sol in poper ter kuhamo na majhni vročini 20 minut, da se omaka zgosti. Rahlo jo ohladimo.
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Premažemo ga s 4 do 5 žlicami paradižnikove omake, obložimo s polovico pečenih jajčevcev in potresemo s polovico parmezana.
Robove pizze premažemo z žlico olja. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Medtem pistacije grobo sesekljamo. Na pečeno pizzo potresemo polovico rikote, pistacij in metinih lističev ter potresemo s čilijevimi kosmiči. Serviramo vročo. Postopek pečenja ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še